Feiten over Google

Google is tegenwoordig één van de belangrijkste Tech-bedrijven ter wereld. Elke individu met internet heeft er wel van gehoord. Maar wat weet jij eigenlijk over Google? Hieronder een aantal feitjes over Google.

Feiten over Google
© Pixabay.com

Zeer complex algoritme

Tegenwoordig heeft Google een van de meest complexe algoritmes die er zijn te vinden. Wanneer jij iets intypt op Google, dan houdt het algoritme rekening met meer dan 200 factoren. Op die manier kan Google je gemakkelijk een bepaalde richting op sturen. Enerzijds is dat natuurlijk zeer handig, maar anderzijds zorgt dit er ook voor dat Google veel macht heeft. Ze weten namelijk zeer veel over je. Dit is dan ook een vorm van kritiek die veel mensen hebben op Google.

SEO verandert vaak

Veel ondernemingen zijn bezig met de SEO van hun website. Door een uitstekende SEO toe te passen, is de kans groter dat je website bovenaan komt bij Google. Voor veel ondernemingen is dit een vorm van gratis, langdurige reclame en om die reden zeer aantrekkelijk. Het punt is echter dat de regels hiervan vaak door Google worden veranderd. Veel marketingbedrijven zijn erop gericht om deze algoritmes van Google te herleiden, maar vaak is dat lastig. Zeker omdat ze om de zoveel tijd weer veranderd worden. Google wil een eerlijk concurrentie tussen ondernemingen. Vandaar de regelmatige veranderingen. Een voorbeeld van een belangrijke verandering: in de begintijden van Google was het zo, dat hoe vaker je een bepaald woord op een pagina zette, hoe groter de kans dat je bovenaan kwam te staan in Google. Tegenwoordig is dit echter niet meer het geval. Nu moet je rekening houden met een juiste dosering.

Google feiten
© Pixabay.com

Google is in 1997 opgericht

Google is in 1997 opgericht, maar was toen nog een zoekmachine in de marge. Het was lang niet de grootste zoekmachine die er was. Dat is veel later pas gekomen. Google kent dus een lange geschiedenis. In principe kan gesteld worden dat Google groot is geworden met het internet tegelijkertijd. Daar is een goede verbintenis in te constateren. Waar andere zoekmachines steeds minder succesvol worden, nam Google snel de macht over. Op die manier hebben ze ervoor gezorgd dat ze al een zeer lange tijd de nummer 1 positie hebben. Maar dat is nog niet alles. In de tussentijd heeft Google ook veel andere bedrijven opgekocht, waardoor ze tegenwoordig een echt imperium hebben opgebouwd. Best knap voor een bedrijf dat nog niet eens zo lang bestaat.

Kritiek op Google

Google komt niet altijd positief in het nieuws. Google heeft in de loop der tijd namelijk verscheidende boetes opgelegd gekregen. Recent heeft Google nog een boete gekregen voor valse concurrentie. Door enkel hun advertenties te laten tonen. Maar er is nog veel meer kritiek op Google. Voornamelijk omtrent de manier hoe ze met gegevens omgaan, maar ook hoe ze bepaalde obscure websites bovenaan laten komen in hun zoeksysteem. Bovendien wordt gesteld dat Google vrijwel een monopolie op het internet heeft en weinig ruimte laat voor andere soorten websites. Ook dit zorgt ervoor dat Google in de loop der jaren aan veel kritiek onderhevig is geweest. Maar Google belooft veranderingen aan te brengen op deze kritiek. Zo hebben ze bijvoorbeeld de community-richtlijnen veranderd en nog meer aanpassingen gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.