Hiervoor moet je naar het theater

De liefhebbers van theater kunnen niet wachten op 2020, want dat belooft nu al een interessant jaar te worden voor liefhebbers van muziek, cabaret en alle andere kunstvormen die elk jaar opnieuw duizenden en duizenden mensen naar de verschillende theaters weten te lokken. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de voorstelling ’75, dat kun je wel zien dat is hij’ van legende Herman van Veen

Hiervoor moet je naar het theater
© Pixabay.com

Herman van Veen is jarig
Van Veen wordt in 2020 75 jaar en dat wordt gevierd in de Nederlandse theaters. En in tegenstelling tot de titel van de voorstelling is de leeftijd Van Veen nog allesbehalve aan te zien. Nu we het toch over een oudgediende hebben, ook Youp van ’t Hek staat in 2020 weer in de theaters met ‘Met de kennis van nu’. Daarin blikt hij – met de kennis van nu dus – terug op zijn schuchtere start in de theaterwereld. Je zou ook Brigitte Kaandorp tot de oudjes kunnen rekenen, ook zij schittert in 2020 in het theater met haar programma ‘Eh’. Vooruit, Bert Visscher – ook een oudje – brengt volgend jaar ’Hij wordt vanzelf wel rustig’ naar de theaters. En of dat zo is, is maar zeer de vraag natuurlijk. Want Visscher en rustig?

Van Waylon tot Tino Martin en van Ravel tot Claudia de Breij
Voor het overige is er nog heel veel meer te genieten in het theater, waar bijzondere voorstellingen op de rol staan. Wat te denken van ‘Bolero- a tribute to Maurice Ravel’ of Claudia de Breij met ‘#Nu’. Muziek is er ook al voldoende. Tino Martin bijvoorbeeld, die het Nederlandse lied in het theater brengt met zijn show ‘Liefde en Geluk’. Heel ander repertoire maar ook zeer de moeite waard is Waylon, die zijn programma ‘My heroes have always been cowboys’ naar het theater brengt.

Microfoon
© Pixabay.com

Ali B en Henk Poort ook volgend jaar in het theater
Verder staat 2020 in het theater in het teken van ‘Efteling- De Musical’ maar ook The Nits en Paul Carrack. En wat te denken van Alan Parsons Live Project. Ongetwijfeld zal het ‘Don’t answer me’ prachtig klinken in het theater. Ook ‘Henk Poort en de helden’ belooft een spektakelstuk te worden, zoals Ali B weer een heel ander publiek naar het theater lokt met zijn programma ‘Koorts’.

Voor elk wat wils, in elk genre, met een lach en een traan
Een theater zonder Najib Amhali? Welnee, en dus is hij in 2020 te zien met ‘Waar was ik?’. Voor wie een keer iets heel anders wil en in het theater levenslessen wil of de goede richting op gecoacht wil worden is het programma ‘Rust in je hoofd’ van Michael Pilarczyk een aanrader. De voormalige radioman is een heel andere weg ingeslagen en weet als geen ander hoe je alles uit je leven haalt en je daarbij ook nog eens geweldig goed voelt. En zo heeft 2020 op theatergebied weer heel erg veel te bieden. Voor elk wat wils, in elk genre en met die bekende lach en een traan.

Één gedachte over “Hiervoor moet je naar het theater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.