6 tips voor een dagje met het gezin

Kinderen staan synoniem met leute en plezier maken. Maar soms slaat de verveling toe. Het speelgoed blijkt plotsklaps afgedaan te hebben, het video optreden van K3 heeft na 76 keer de beste tijd gehad en de gezelschapsspelletjes: geen goesting in! Heb je als ouder ook even nood om even de vleugels te spreiden en te ontspannen? In deze blog ‘6 tips voor een dagje uit met het gezin’ lees je wat je kan doen met de kinderen.

6 tips voor een dagje met het gezin
© Pixabay.com

Tip 1: Het regent pijpenstelen

De weersomstandigheden heb je in ons land niet altijd in de hand en is vooral onvoorspelbaar. Wanneer het pijpenstelen begint te regenen, zal je voor alternatieve oplossingen voor je gezin moeten zorgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig in de buurt overdekte speeltuinen te vinden. Of je kan een tropisch zwembad gaan bezoeken met je hele gezin. Het is één van die tussenoplossingen die je bengels wel kunnen smaken.

Tip 2: Wat te doen met een klein budget met de kids

Het is een publiek geheim dat een bezoek aan een pretpark de nodige kosten met zich meebrengt. Bovendien is het niet zeker dat je kinderen van een sensatierijke achtbaan houden. Je kan het budget ook beperkt houden door zelf een picknick mee te nemen naar het attractiepark, op voorwaarde dat het toegelaten is om met het gezin te picknicken. Google online of er promoties online te vinden zijn voor bepaalde dagen om een pretpark te bezoeken.

Tip 3: Bezoek een museum of tentoonstelling voor kinderen

Het bezoeken van een museum? Het klinkt misschien bizar, maar kinderen lopen meer dan je denkt warm voor een tentoonstelling of museumbezoek. Je zou er wel eens van kunnen verschieten. Heel veel musea hebben speciale programma’s voor kinderen ontworpen. Denk maar aan een treinmuseum bijvoorbeeld waar je kinderen in treinen kunnen klauteren. Of het speelgoedmuseum. Bovendien leert je gezin op educatief vlak heel wat bij.

6 tips voor een dagje met het gezi
© Pixabay.com

Tip 4: Ravotten in de natuur

Zolang kinderen in de natuur kunnen ravotten, hoef je niet altijd naar een attractiepark te gaan. Moeder natuur doet het altijd goed bij kinderen. Strand, bos en natuurgebieden werken als een magneet op kinderen. Zij kunnen zich helemaal in open lucht uitleven. Daarnaast is een stevige wandeling in de natuur uitstekend voor de gezondheid.

Tip 5: Gewoon een uitje met de trein

Je moet het soms niet ver gaan zoeken om een uitje met je gezin te organiseren. Vraag je maar eens af wanneer je voor de laatste keer gebruik hebt gemaakt van de trein? Voor je kids is de trein een onvergetelijke belevenis en ontdekkingstocht. Waarom niet eens een bezoekje brengen aan een dichtbijgelegen stad waar je een ijsje of pannenkoeken samen gaat eten. Het lijkt misschien simpel, maar een daguitstapje met kinderen hoeft niet altijd peperduur te zijn. Lees een boek onderweg en ontspan jezelf. Combineer het nuttige met het aangename. Als je met pubers op stap bent, kan je helemaal uitleggen hoe je de trein neemt.

Tip 6: Een uitje dat maatschappelijk verantwoord is

Heb je er al eens bij stil gestaan dat je ook maatschappelijk verantwoorde activiteiten met kinderen kan organiseren. Kids op een enthousiaste wijze een maatschappelijke verantwoordelijkheid geven moet daarom niet per se saai te zijn. Ga eens naar een kinderboerderij of breng eens een bezoek aan een dierenasiel. Misschien mogen de kinderen even gaan wandelen met een hond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.