Zo haal je het meest uit een tweede Google-account

Werken met Google kan het leven een stuk gemakkelijker maken. Met een eigen Google-account heb je toegang tot allerlei diensten en tools van e-mail en clouddiensten tot en met muziek en films. Juist omdat de mogelijkheden zo divers zijn, kan het ook aantrekkelijk zijn om met meer dan één account te werken. Hier leer je hoe je het meeste haalt uit het werken met een tweede account bij Google.

Zo haal je het meest uit een tweede Google-account
© Pixabay.com

Koppelen aan je apps

Het handige aan een tweede account bij Google is dat je niet alles opnieuw hoeft te doen. Je moet wel eerst het proces van het aanmaken van een accountnaam en het invullen van je persoonlijke gegevens doorlopen. Dit heb je al eens eerder gedaan bij je eerste account. Daarna is je tweede account klaar voor gebruik. Je kunt deze gewoon toevoegen aan je Google-apps. Denk aan Gmail of YouTube. Je kunt dan heel gemakkelijk op je smartphone of tablet tussen accounts wisselen door op je avatar te klikken en de juiste account aan te klikken.

Apps voor elke account

In veel gevallen zal je tweede Google-account voor werkdoeleinden zijn. Dat betekent dus dat je veel hebt aan het gebruik van Drive. Het is daarom slim om deze app toe te voegen aan je smartphone. Ook apps als Photos, Maps en Play Movies & TV zijn handig, maar vooral wanneer één van de accounts ook volledig wordt benut om in je vrijetijd het meest uit de mogelijkheden te halen. Al deze apps kan je ook op uitsluitend één van beide accounts tegelijk laten werken. In Gmail daarentegen, kan je je beide accounts laten samenvloeien en al je mails op één scherm zien.

Google account
© Pixabay.com

Online met Google werken

Natuurlijk is het ook goed mogelijk om met beide accounts online te werken. Het is dan slim om in de eerste plaats je Gmail in te stellen voor beide accounts. Wanneer je dit doet, voert Google de gegevens automatisch door in alle andere webapps en tools die het biedt. Zo kan je dus na één keer invoeren direct van alles gebruikmaken op het e-mailadres waar je het op dat moment mee wilt gebruiken. Je kunt ook hier net zo gemakkelijk switchen tussen je accounts door op je avatar te klikken en de juiste te kiezen.

Zicht op alle e-mails

Google heeft er wel voor gekozen om online je accounts altijd gescheiden te houden. Je kunt de twee Gmailadressen dus niet laten samenvoegen. Wel kan je de mails van je tweede account laten forwarden naar je eerste account. Zo kan je dus toch altijd zien wat er in beide accounts gebeurt en kan je snel schakelen wanneer de situatie daarom vraagt. Wanneer je POP gebruikt kan je zelfs vanuit je eerste account blijven werken, ook met mails uit je tweede account.

In beide accounts werken

Online met Google tools en apps werken kan indirect ook gelijktijdig in twee accounts. Je kunt zoals gezegd de accounts niet laten samenvloeien. Wel kan je bijvoorbeeld YouTube met de ene naam en Maps met de andere naam gelijktijdig naast elkaar gebruiken. Dit kan gewoon door meerdere tabbladen in je browser te openen. Je kunt het zelfs zo configureren dat alles op verschillende profielen komt te staan. Zo zie je dus bijvoorbeeld in Chrome alleen de browsegeschiedenis van één profiel tevoorschijn komen. Dit doe je door de optie Manage People te kiezen.

Één gedachte over “Zo haal je het meest uit een tweede Google-account

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.