De leukste groeps- en bedrijfsuitjes in Amsterdam

Met een groep vrienden of je collega’s een dagje of avond weg, wat te doen? Je hebt met z’n allen al besloten dat Amsterdam de plek is waar jullie naartoe gaan. Goeie keuze! Maar er valt nog meer te kiezen, want de hoofdstad heeft nogal wat te bieden. Ga je voor cultureel, ga je feesten, wil je iets opsteken: check hier de tips voor een geslaagd tripje richting grachtengordel.

De leukste groeps- en bedrijfsuitjes in Amsterdam
© Pixabay.com

Amsterdam spelenderwijs ontdekken
Met een speurtocht of citygame kom je op de mooiste plekken van de stad. Terwijl je je vergaapt aan de grachten, de parken, de architectuur en het altijd krioelende toeristenvolk, vervul je allerlei leuke opdrachten. In teamverband of met de hele groep volg je een route die zo veel mogelijk beziens- en wetenswaardigheden bevat. Aan het eind van de rit is er een winnaar en dat vier je natuurlijk ook met z’n allen. Een mooie manier om als groep eens iets anders te doen en elkaar als collega’s beter te leren kennen. Bovendien professioneel aangepakt en op maat van jouw groep.

Wallentour: een rondleiding door de rosse buurt
Ze zijn beroemd en berucht, de Amsterdamse Wallen. Tijdens een twee uur durende rondleiding kom je meer te weten over het stadsdeel met o.a. de Warmoesstraat, de Zeedijk en de Nieuwmarkt. Je gids, een echte ‘Wallen-specialist’, laat je de bijzondere plekken zien, vertelt interessante en sappige verhalen en zal je aantonen dat de Wallen meer inhouden dan alleen bezoekjes aan dames van plezier.

Oog in oog met het werk van de groten der aarde
Toch wat meer zin in cultuur? Het Rijksmuseum, het Van Gogh museum, de legendarische poptempel Paradiso, de diverse plekken waar ballet, film, toneel, cabaret en klassieke muziek te bewonderen zijn; ook hierin kenmerkt de stad zich als hoofdstad. Van beginners tot de groten der aarde, van klein theatertje tot schouwburg: Amsterdam is vierentwintig uur per dag een smeltkroes van kunst en cultuur.

Groepsuitje
© Pixabay.com

Amsterdam: decor voor menig vrijgezellenuitje
De Amsterdammers kijken er allang niet meer van op dat hun stad elk weekend dé plek is waar aanstaande bruiden en bruidegommen nog één keer helemaal los mogen. Maar da’s logisch, zou Mokums voetbaltrots zeggen. Deze stad biedt zó veel mogelijkheden. Een opsomming om je te inspireren hoe je je trouwende vriend of vriendin een onvergetelijke bachelor party bezorgt: met een workshop Twerken, een Escape The City-spel, een hilarische Roast Workhop, een Echte Mannen arrangement. Wat eigenlijk niet?

De stad vanaf het water zien
Het zou kunnen dat iedereen pas na het werk beschikbaar is, en dan niet echt puf meer heeft in een druk programma. Doe dan een Floating & Walking Dinner: rond borreltijd stap je op een rondvaartboot waar je eens goed verwend wordt. Het enige dat je hoeft te doen is aanschuiven en dubbel genieten: van het uitzicht en de bijbehorende informatie van de gids, en van het heerlijke driegangendiner. Na het hoofdgerecht meert de boot aan voor een korte wandeling; kan het eten even lekker zakken. Daarna staat er een zalig dessert klaar. En dan maar zien wat de late avond en nacht je gaan brengen…

En nog veel meer!
Bovenstaande is maar het topje van de ijsberg. En natuurlijk zijn deze uitjes prima te combineren. Overdag iets actiefs, ‘s avonds een kroegentocht, wellicht een hotel-arrangementje eraan vast: maak het zo gek als je zelf wilt. Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.