High Tea: het hoogtepunt van een ontspannen dag

Dagje shoppen? Iets te vieren? Of gewoon zomaar zin in even helemaal niks: de boel de boel laten, de bloemetjes buiten zetten en even lekker genieten? Doe dan een heerlijke High Tea! Met vrienden, vriendinnen, familie, het maakt niet uit met hoeveel mensen. In heel Nederland zijn vestigingen die je een superrelaxte middag bezorgen. En die hebben wij voor je in kaart gebracht.

High Tea het hoogtepunt van een ontspannen dag
© Hightea.nl

Wat kan ik vieren met een High Tea?
Alles en niets. Stel je voor: je oma wordt 80. Een heuglijk feit, toch? Maar om nu weer met de hele familie thuis in een kring te gaan zitten… dat mag wel wat feestelijker. Oma wordt door één van de (klein)kinderen opgehaald, en verwelkomd door de rest van de familie, aan een grote tafel sandwiches en hartige hapjes, scones met jam en room, cake, koekjes en bonbons. Het is niet te druk, niet te ingewikkeld en toch chic. En iedereen kan uitgebreid de tijd voor elkaar nemen, en vooral voor oma natuurlijk. Zo kan ze haar cadeaus uitpakken in een bijzondere setting. Kijk oma eens lachen, dit had ze niet verwacht! Maar ook een babyshower, rijbewijs of zwemdiploma kun je vieren. Verzin zelf maar iets. We genieten veel te weinig in Nederland, dus het is goed dat de High Tea zo populair is geworden. Je kunt er ook een dagje strand, shoppen of een werkdag mee afsluiten. Gezellig en toch stijlvol!

Waar in Nederland serveren ze eigenlijk een High Tea?
In Nederland is het fenomeen intussen ook mateloos populair. Maar welke café’s, restaurants, brasserieën en andere horeca bieden nu eigenlijk een High Tea aan? Zo is het idee geboren om deze plekken in kaart te brengen. Wie stijlvol doch ontspannen iets of niets te vieren heeft, kan via de website van High Tea opzoeken op welke locaties in Nederland de High Tea verzorgd wordt. En meteen reserveren. Betalen doe je pas op de locatie. Op basis van allerlei bekwame beoordelingen is de lijst met High Tea-locaties in Nederland samengesteld. Via de website kun je ook inspiratie opdoen: voor bijvoorbeeld je zelf verzorgde High Tea via een leuke workshop, of de blogartikelen met de vele lekkere recepten. Je kunt elkaar ook een cadeaubon geven in elke prijsklasse.

Theesoorten
© Hightea.nl

Goed idee, maar wat is ‘hoog’ aan deze thee? Of zit er iets geestverruimends in?
Welnee joh. De High Tea is een van oorsprong Brits verschijnsel van een maaltijd in de late namiddag, met vanzelfsprekend lekkere thee erbij. Deze beroemde tea-time wordt eenvoudigweg naar een hoger niveau getild door de heerlijke specialiteiten en door het aangename gezelschap, waarmee je van dit moment geniet. Jouw High Tea is gewoon het hoogtepunt van jouw dag. Vandaar de naam.

Ok, een High Tea it is! Maar als ik nou trek heb in een wit wijntje?
Tsja, daar zeg je wat. Het is dan wel het tijdstip ervoor: doorgaans laat in de middag. En op Google staat nergens dat het niet mag, maar ook niet dat het wel mag. Weet je wat: je neemt voor de vorm eerst een kop thee, om de traditie te respecteren. En dan voel je daarna zelf wel aan of er meer animo is voor een wijntje. High Tea of High Wine: het gaat erom dat men bij elkaar is, bijkletst, geniet en ontspant. Want dat doen we nog steeds veel te weinig. Have fun, have a High Tea!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.