Verhuizen? Vergeet deze dingen niet

Verhuizen is een spannende maar ook stressvolle tijd. Logisch dat je sommige dingen dan makkelijker over het hoofd ziet. Er is immers al zó veel waar je aan moet denken. Om te voorkomen dat je allerlei belangrijke zaken vergeet, zetten we er hier een paar voor je op een rij. Zoals het onderhoud van de cv-ketel in je nieuwe woning.

© Pixabay.com

Plan belangrijke onderhoudstaken in

Of je nu een huis gaat kopen of huren: je nieuwe thuisbasis heeft periodiek onderhoud nodig. Loop na wat er zoal moet gebeuren en zet vervolgens alle taken op je onderhoudskalender. Schrijf ook op hoe vaak en wanneer ze moeten gebeuren. Zo heb je meteen een heldere deadline en voorkom je dat belangrijk onderhoud te lang blijft liggen. Een cv-installatie heeft meestal jaarlijks of tweejaarlijks cv-onderhoud nodig. En de dakgoten moeten jaarlijks worden gereinigd, net als de schoorsteen. Beschikt je nieuwe stulpje over een grote tuin? Plan dan ook regelmatig een dag voor tuinieren in.

Regel je post

Natuurlijk wil je straks alle belangrijke post gewoon op je nieuwe adres ontvangen. Daarom is het verstandig om op tijd je adres te wijzigen bij belangrijke bedrijven en instanties, zoals je internetprovider en je energieleverancier. Of maak gebruik van een verhuisservice; je post verhuist dan automatisch mee.

Geef je adres door aan de gemeente

Je nieuwe adres moet je ook doorgeven aan de gemeente. Dit hoeft alleen bij de gemeente waar je gaat wonen. Wacht hier niet te lang mee: je kunt je adres uiterlijk 5 dagen na de verhuizing wijzigen. Als dit niet lukt, dan riskeer je een boete van maximaal €325. Eerder doorgeven kan natuurlijk ook: dit kan al vanaf 4 weken voordat je verhuist. Je kunt je nieuwe woonadres online, schriftelijk of persoonlijk doorgeven.

© Pixabay.com

Loop het hang- en sluitwerk na

Je voelt je pas écht thuis als je nieuwe huis veilig is. Daarom is het slim om het hang- en sluitwerk op alle deuren en ramen goed na te lopen. Doe dit, als het kan, nog voordat je verhuist. Dan heb je nog genoeg tijd om onderdelen te vervangen voordat je intrekt. Check of de sloten op de deuren voorzien zijn van een keurmerk. En plaats een anti-inbraakstrip en brievenbusbeveiliging op de voordeur. Hiermee kun je de kans op inbraak enorm verkleinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.