6 Tips voor de mooiste bruid

Als bruid wil je dat je trouwdag de mooiste van je leven wordt en daar hoort natuurlijk een outfit bij die tot in de puntjes verzorgd is. Maar gezien worden draait om méér dan de trouwjurk alleen. Lees daarom onderstaande tips die het beste in jezelf naar boven halen en van jou de mooiste bruid maken.

6 Tips voor de mooiste bruid
© Pixabay.com

De juiste jurk
Er bestaat niet zoiets als dé jurk. Alles heeft te maken met jouw lengte, taille en persoonlijke voorkeuren. Ga je voor kort of lang? Met of zonder mouwen? Welke kleur en welke stof wil je? Een jurk met een hoepelrok en/of een sluier? Maak vooraf een plan en probeer misschien ook te weten te komen waar je toekomstige van droomt. Vergeet de accessoires niet. Handschoenen kunnen zorgen voor de finishing touch en in de winter is een bolero of cape geen overbodige luxe. Misschien nog een tasje en een ceintuur? Kies maar uit.

Onzichtbaar of toch niet?
Velen denken onterecht dat wat onder je trouwjurk steekt van geen belang is. Niets is minder waar. Met de juiste bruidslingerie ziet je jurk er veel beter uit. Enkel een bh of een korset? Kant of satijn? Misschien ook een sexy kousenband? Een complete set? Goede bruidslingerie doet je jurk stralen, maar is zelf onzichtbaar, tenzij voor je kersverse man natuurlijk.

Als je haar maar goed zit
Een prachtig kapsel kan natuurlijk niet ontbreken. Vertrouw hiervoor op je kapper. Die kent je haar en je wensen als de beste en zal zeker een topvoorstel doen voor jouw speciale dag. Bespreek alles ruim vooraf en test zeker ook alles eens uit, want je wil geen nare verrassingen de dag zelf. Bruidskapsels zien er vaak nog mooier uit met een speciale haarspeld of tiara. Vergeet dus zeker niet om haaraccessoires te bekijken.

De mooiste bruid
© Pixabay.com

Wie het schoentje past…
Wist je dat mensen vaak onbewust naar iemands schoenen kijken? Zelfs onder een lange jurk vallen ze op. Pumps, platte schoenen of een blokhak? Bruidsschoenen zijn er in alle soorten. Ga voor een model dat bij jouw persoonlijkheid past en waar je je gemakkelijk in voelt. Draag je schoenen best vooraf even binnenshuis, want pijnlijke voeten kan je missen als kiespijn.

Een juweeltje van een bruid
De trouwring krijg je officieel van je man tijdens de plechtigheid. Maar de juiste armband, halsketting en oorringen zijn er must om er nog meer oogverblindend uit te zien op je trouwdag. Bruidssieraden zijn er in alle prijsklassen. Kies voor losse juwelen of een set passend bij je jurk, je stijl en je geldbeugel.

Bruidsmake-up
Verlies tot slot je make-up niet uit het oog. Goede bruidsmake-up heeft niet te maken met het plamuren van je gezicht, integendeel. Je mag best wel opvallen, maar het is zeker niet de bedoeling dat je een compleet andere versie van jezelf wordt. Een trouwdag duurt vele uren. Ga dus voor make-up die je een hele dag lang een frisse en stralende look geeft. En oh ja, test die best vooraf eens uit. Je trouwdag zelf is niet het moment om te gaan experimenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.