Waarom blijft behang zo populair?

Behang is uitermate populair, maar waarom eigenlijk? Ooit, tot zeker begin jaren 80 van de vorige eeuw, was het behangen van je huis een niet meer dan logische stap. Muren kregen vaak hetzelfde patronen behang van de woonkamer, de gang, tot de slaapkamer. Zo deed men dat. En toen braken de jaren 80 aan en durfde men voor het gewaagde granollen van de muren te kiezen. Het bewerken van binnenmuren, zoals granol, of het verven met structuurverf is inmiddels al lang niet meer van deze tijd. Binnenmuren mogen weer gezien worden, bakstenen wanden -al dan niet effen beschilderd- vinden we mooi. En natuurlijk zorgt behang voor prachtige, levendige accenten.

© Pexels.com

Waarom behang zo populair blijft

Behang staat voor accentuering, en deze accentuering mag net zo groot of minimaal zijn als je zelf wenst. Kies er bijvoorbeeld voor om één wand te voorzien van behang met dessin en de overige muren effen te houden. Je zult zien wat een prachtig, pakkend en sfeervolle levendige look dit geeft aan je woon- of slaapkamer.

Behang: handig en zó mooi

Behang staat meer dan ooit centraal binnen ons interieur: het geeft sfeer, accent en een moderne look en feel aan iedere ruimte. Pas je het gefaseerd toe, waardoor het geheel nooit te druk wordt, dan creëer je de ultiem eigentijdse look met exclusief behang. Daarbij ontneemt behang je een hoop schilderwerk uit handen. Het plaatsen van behang verloopt doorgaans een stuk sneller dan schilderwerk.

Een ander groot voordeel van behang is de haast oneindige keuzevrijheid. Zo bestaan er vele soorten uiteenlopend behang, denk hierbij aan:

  • Fotobehang. Jouw favoriete afbeelding levensgroot op een wand, bijvoorbeeld bij de zithoek; moderner kán haast niet! Daarbij kun je zelf de kleurschakering en sterkte bepalen. Wordt het een zwart wit variant op een bestaande foto? Jij bepaalt.
  • Effen behang. Effen behang brengt rust in een ruimte. Indien je jouw binnenmuren voornamelijk rustig wilt houden, is effen behang de ultieme oplossing. Mooi te combineren daarnaast met enkele gedeelten patroonbehang.
  • Vinyl behang. Wil jij écht stevig behang op de muren, wat ook nog eens tegen vocht kan en wat vrijwel scheurvrij is? Kies dan voor het ultra sterke vinyl behang. Vinyl kent in sommige uitvoeringen ook nog eens mooie structuren, wat een levendige look geeft aan een ruimte.
  • Behang met dessin. De keuze uit behang met dessin is eindeloos: van kleine herhalende prints tot levensgrote afbeeldingen en alles daar tussenin. Van bloemenprints tot natuurlijk riet of steen en van cartoon afbeeldingen tot reliëf print.
  • Merk behang. Merk behang is exclusief behang van grote merken als Eijffinger, HookedOnWalls en Pip Studio bijvoorbeeld. Dit exclusieve behang komt met fantastisch design. Wil jij een ruimte extra cachet geven, dan koop je merk behang – wat zich onderscheid in design en kwaliteit.
© Pexels.com

Waar je ook voor kiest: met de keuze voor behang zorg je dat jouw interieur een zeer actuele, eigentijdse look krijgt, wat op geen andere wijze is te evenaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.