Je badkamer inrichten met een klein budget? Het kan!

Wie maar een klein budget voorhanden heeft om de badkamer een nieuwe look te geven, kan met wat kleine ingrepen toch iets heel moois neerzetten. Soms vergt het niet meer dan een lik verf en het kopen van eigentijdse badkameraccessoires. Welke stappen kun je nemen om jouw badkamer een actuele, moderne look en feel te geven, met maar een klein budget? Lees snel onze tips en doe inspiratie op!

© Pixabay.com

Metamorfose van tegels en wanden

Opnieuw laten betegelen van de badkamervloer en wanden, wie wil dat nou niet? Maar het betekent natuurlijk wel een aanzienlijke investering: er moet uitgebroken worden, er komt een aannemer en je zult nieuwe tegels moeten aanschaffen. Wie hier nu eenmaal niet het budget voor heeft kan met slimme toepassingen tóch ver komen door de tegels te verven.

Zo verf je jouw badkamertegels

Kies bij voorkeur twee verschillende kleuren uit voor de douchewanden en de vloer, zodat er een mooi contrast ontstaat. Grijze en witte tonen voeren momenteel de boventoon in kleurtrends. Het verven van badkamertegels is overigens snel gedaan. Allereerst reinig je de tegels grondig met een goede ontvetter. Laat de tegels vervolgens goed drogen (een dag lang). Behandel de tegels nu met grondverf (noodzakelijk voor een goede hechting van de tegelverf). Is de grondverf eenmaal gedroogd, dan kun je de badkamertegels met een tegelverf naar keuze verven. Laat ook deze verflaag minimaal 24 uur drogen. Hierna is het genieten van een prachtige make-over!

Zelf een inloopdouche maken

De aanschaf van een douchecabine is niet perse nodig, een voordelige én gelijktijdig modern alternatief is de inloopdouche. Wat heb je hiervoor nodig? Slechts één afscheiding in de vorm van een douchewand. Bestel een voordelige kunststof variant, deze plaats je op de plek waar normaliter een douchegordijn zou kunnen hangen. Zorg ervoor dat de douchewand ruimte overlaat zodat je deze gemakkelijk kunt passeren. De douchewand wordt aan de muur bevestigd en kent aan de bovenzijde een extra ondersteuning d.m.v. buis, die eveneens aan de muur wordt bevestigd. Douchewanden zijn er in vele uitvoeringen. Een van de grootste trends vormt momenteel de glazen (of kunststof) douchewand in een mooi zwart raster; ze geven je badkamer instant een industriële look! Dankzij deze voordelige upgrade blijf je gemakkelijk binnen je budget en oogt je badkamer als nieuw!

© Pixabay.com

Afronding met nieuwe accessoires!

Is de bestaande nieuwe look in grijs, wit en zwart tinten uitgevoerd, dan is je badkamer compleet geactualiseerd tegen een fijn laag budget! Je kunt de badkamer nu afronden door er mooie badkameraccessoires in te plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een hoog, onbehandeld hardhouten kastje, met diverse plateaus. Hier kun je zowel handdoeken netjes opgestapeld op kwijt, als ook badspullen en decoratie. Een mooie nieuwe badmat en bijvoorbeeld een plant, zoals de graslelie, maken de nieuwe look compleet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.