Volop gaan voor die gezonde levensstijl

Je wordt er tegenwoordig als het ware mee om de oren geslagen, een gezonde levensstijl is de hype van het moment, maar wat moet je je daar nu eigenlijk bij voorstellen en hoe kan je dat voor jezelf in de praktijk brengen? Eenvoudig gesteld zijn hier drie zaken belangrijk in, namelijk gezonde voeding, een goed voedingspatroon en een goede balans in je dagelijkse leven. We bekijken hierna verder in detail hoe je dit ook voor jezelf kan verwezenlijken.

Volop gaan voor die gezonde levensstijl
© Pixabay.com

Drie essentiële kenmerken van een gezonde levensstijl

Voeding

Gezonde en verantwoorde voeding is essentieel voor een optimale gezondheidstoestand. Het gaat hierbij vooral om het maken van de juiste keuzes naar voedingsmiddelen toe. Niet alleen zal je hiervan eventuele kilo’s kwijt geraken, je zal je ook fitter en energieker voelen en het risico op verschillende ziektes en aandoeningen drastisch verminderen. Veelal hoef je hiervoor geen drastische veranderingen aan te brengen, kies voor minder suikers, minder ongezonde vetten en minder bewerkte koolhydraten. Je zal zien dat je energiepeil direct de hoogte in gaat wat tot een beter algemeen gevoel zal leiden.

Beweging

Beweging zorgt op tal van vlakken voor een goede invloed en dit zowel fysiek als mentaal. Regelmatig bewegen zorgt bijvoorbeeld voor een ontspannen gevoel en vermindert het stressniveau. Daarenboven is het bewezen dat het de kans op het ontstaan van een aantal chronische aandoeningen zoals osteoporose, hart-en vaatziekten en diabetes vermindert. Niemand zegt dat je onmiddellijk fanatiek moet beginnen sporten op hoog niveau, regelmatig beweging voorzien tijdens je dagelijkse bezigheden zal al een verschil maken. Doe dus een je boodschappen te voet, neem eens vaker de fiets naar het werk en maak een goede wandeling in je vrije tijd.

Balans

Balans is de derde maar daarom zeker niet minste vereiste voor een gezonde levensstijl. Een goed evenwicht vinden tussen je privé- en beroepsleven, inspanning afwisselen met ontspanning en een goede en verkwikkende nachtrust zijn hierin essentieel. Wanneer je die balans bereikt, zal je veel makkelijker en gelukkiger in het leven staan en rust kennen. Mensen die steeds gejaagd zijn en gebukt gaan onder stress hebben bijvoorbeeld een veel hoger risico op hartaandoeningen en dreigen ook sneller ten prooi te vallen aan burn-out.

Gezonde levensstijl
© Pixabay.com

Een lifestylecoach weet raad

Misschien ben je er wel van overtuigd dat een gezonde levensstijl ook voor jou soelaas kan brengen, maar weet je niet goed hoe je dit ook effectief kan verwezenlijken. Een lifestylecoach kan je hiermee op weg helpen en ondersteunen. Door tal van tips en tricks geeft hij je de aanzet die je nodig hebt. Eenmaal de levensstijl geen aanpassing meer is maar een routine, zal je vanzelf andere en bewustere keuzes gaan maken in zowel je privéleven als je professioneel leven.
Omdat iedere coach een andere aanpak hanteert, komt het erop aan een te vinden waar jij je goed bij voelt en waar je vertrouwen in hebt en dit is uiteraard heel persoonlijk. De meeste coaches hebben een website waaruit je al heel wat kan afleiden.

Ook voor jou ligt een gezond leven en een gezonde levensstijl binnen handbereik, het enige wat je hoeft te doen in het idee omzetten in de praktijk. Je zal versteld staan van het resultaat dat het teweegbrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.