3 leuke treinreizen die je niet mag missen

Met de trein reizen is niet alleen makkelijk maar ook nog eens erg comfortabel. Je hoeft niet uren van tevoren aanwezig te zijn, zoals wanneer je gaat vliegen. Je hoeft niet te reizen onder krappe omstandigheden. De stoelen in de trein zijn ruimer en zitten veel lekkerder dan stoelen in het vliegtuig. Dus wat houd je tegen om vaker met de trein te reizen?
Vanuit Nederland kun je ook veel leuke bestemmingen ontdekken met de trein. Bestemmingen binnen en buiten Nederland. We zullen je vandaag 3 leuke tips geven over treinreizen die je vanuit Nederland kunt maken.

3 leuke treinreizen die je niet mag missen
© Pixabay.com

1. Oui oui, Paris!
Parijs is de stad van de liefde. De stad van de romantiek. De stad van kunst en cultuur. Parijs is tegelijkertijd ook een stad die heel makkelijk vanuit Nederland te bereiken is. Wist je dat je met de Thalys heel comfortabel naar deze indrukwekkende stad kunt reizen? Er zijn verschillende opstappunten: Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal. Als je ruim van tevoren boekt kun je al een enkele reis boeken voor €35,-
De Thalys brengt je dan binnen 2,5 uur – 3 uur naar het centrum van Parijs.
Reis je met kinderen? Schrijf je dan vooral in op de nieuwsbrief. Er zijn vaak kortingen en acties waar kids voor in aanmerking komen, vooral in de schoolvakanties.

2. Dynamisch Londen
Londen is een hele leuke stad om te bezoeken. Het is een dynamische stad waar altijd veel te doen is, ongeacht de leeftijd. Het is een stad met veel musea, veel bezienswaardigheden, heerlijke hotels en toffe hotspots. De winkelstraten zijn ook heel bijzonder om te zien. Het ene warenhuis is nog mooier dan het andere warenhuis. Sinds kort is Londen ook vanuit Nederland met de trein goed te bereiken. Je kunt met de Eurostar vanuit Rotterdam en binnenkort ook Amsterdam naar Londen reizen. Een ticket boek je vanaf €40,- (voor een enkeltje). Deze brengt je wel naar het hartje van Londen. Elk vliegveld in Londen is minstens 50 minuten van het centrum verwijderd. Met de trein ben je er direct. Het is ook daarom veel goedkoper en neemt minder tijd in beslag.

Antwerpen Belgie
© Pixabay.com

3. Amazing Antwerpen
Antwerpen is een fantastisch mooie stad om te bezoeken. Met een moderne binnenstad, een oud historisch centrum en het fancy gedeelte op ’t Zuid is er altijd genoeg te zien en te doen. Antwerpen is vanuit Nederland ook goed te bereiken. Je kunt met de reguliere NS-trein naar Antwerpen reizen. Wil je er heel snel geraken en woon je in de buurt van Amsterdam of Rotterdam kun je er ook voor kiezen om met de Thalys te reizen. Dit is wel een stuk duurder maar het zal je reistijd ook aanzienlijk verkorten.
Wat ook leuk is aan Antwerpen is dat de dierentuin, Antwerpen Zoo, direct naast het station gelegen is. Wil je het dierenpark bezoeken hoef je enkel het station uit te wandelen en je wandelt zo binnen nog geen 30 seconden het dierenpark in. Daarnaast is Antwerpen ook heel gezellig voor winkelen en lekker uit eten gaan. Ook de mooie winkelboetiekjes mag je niet overslaan. Antwerpen, afhankelijk van waar in Nederland je woont, is heel snel te bereiken. Je reist meestal via Breda of Roosendaal als grensstad. Vanuit deze steden is het nog een klein half uurtje naar Antwerpen. Heel goed te doen dus!

We hopen je met deze drie tips geïnspireerd te hebben. Weet jij al waar jouw volgende treinreis naar toe gaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.