Met welk vervoermiddel doorkruis je de stad het snelst?

Een drukke stad doorkruisen is nog een behoorlijke opgave. Alhoewel twee locaties qua afstand niet ver van elkaar gelegen zijn, kan het in een stad toch nog behoorlijk wat tijd kosten om van de ene, naar de andere locatie te gaan. Wil jij weten hoe je file kunt voorkomen, verkeer kunt mijden en zo snel mogelijk de stad kunt doorkruisen? Lees dan de volgende opties.

Met welk vervoermiddel doorkruis je de stad het snelst
© Pixabay.com

De elektrische step
In vrijwel alle grote steden kun je vandaag de dag zo’n klein racemonsters huren. Download eenvoudig de app van de aanbieder en begin direct met steppen. De elektrische step is waarschijnlijk in meeste gevallen de snelste optie om in de stad te gebruiken. Je kunt namelijk gewoon op de daarvoor bestemde fietspaden rijden of op de weg. Je bent een stuk sneller dan de fiets en hoeft geen rekening te houden met file. Deze kleine steps kunnen vaak tot wel 20km per uur. Wanneer je een korte afstand in de stad moet afleggen, maar deze is wel te ver om te lopen. Dan kan de step de beste optie zijn. Je hoeft maar een step te vinden, de app te openen en je kunt gaan. Ook kun je natuurlijk zelf de investering maken en een eigen elektrische step aanschaffen.

De metro
Ben je niet bekend in de stad of vind je de steps iets te spannend? Dan is de metro een goede tweede optie. De metro gaat ondergronds door de stad en hoeft dus geen rekening te houden met verkeer, stoplichten en files. Met de metro kun je in enkele minuten, grote afstanden overbruggen in de stad. Zeker in grote wereldsteden is de metro de snelste en veiligste optie. Zo hoef je niet het drukke verkeer in en kun met enkele haltes al een heel eind zijn. Het enige nadeel is dat het uitzoeken van de route enig speurwerk kan vereisen. Maar tegenwoordig kun je handige apps downloaden die de route per metro helemaal voor je uitstippelen.

Trein
Veel steden zijn zo groot, dat je zelfs gebruik kunt maken van een intern treinnetwerk om de stad te doorkruisen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld vanaf de rand van de stad, naar het centrum wilt komen. Je kunt dan voor de trein kiezen. Een trein heeft veel minder haltes dan de metro. Met een paar stops, kun je al op de locatie van bestemming zijn. Nadeel van de trein is ook gelijk het gebrek aan voldoende haltes. Dit is alleen ideaal wanneer je grote afstanden moet overbruggen in de stad.

Vervoer in de stad
© Pixabay.com

De fiets
Een fiets is makkelijk en snel. Je hoeft niet op zoek naar een step, rekening te houden met vertrektijden en het is nog gratis ook. Je stapt thuis op de fiets en rijdt direct naar de bestemming toe. In veel landen zijn er steden met goede fietspaden. Zo is het minder spannend om met de fiets de weg op te gaan. Ook kun je in veel steden een fiets huren.

De benenwagen
Deze mag echt niet in het rijtje ontbreken. Ondanks dat steden vaak groot zijn en niet alle afstanden te lopen zijn, is het voor korte afstanden de perfecte optie. Ga gewoon lopen en geniet van de stad. Voor korte afstanden is lopen de beste optie. Vaak zijn er nog binnendoor wegen waar je met de auto, step of openbaar vervoer niet kan komen. Zo ben je nog sneller op locatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.