Maak een jurk van een flanellen bloes

Warme flanellen stoffen in het herfstseizoen, niets is knusser dan dat. Deze DIY is een geweldige manier om een ​​bloes van de kringloop of een afdankertje van een familielid om te toveren tot een leuke herfstjurk. Je saaie oversized bloes ziet er beter uit en recycling is nog eens milieuvriendelijk ook!

Maak een jurk van een flanellen bloes
© Pixabay.com

Benodigdheden

  • Flanellen bloes
  • Naaimachine
  • Elastiek van 2 cm lang
  • Stofschaar of cirkelschaar
  • Strijkijzer

Stap 1

Bij het kiezen van de bloes die je wilt omtoveren, zou ik opteren voor een bloes die los of oversized aanvoelt als je de voorkant dichtknoopt. Elke bloes heeft ook een verschillende lengte, dus houd het shirt ongeveer een centimeter onder je schouders en dan krijg je een idee van de langst mogelijke lengte voor een jurk.

Stap 2

Begin met de kraag van de bloes te knippen. Vergeet niet dat hoe hoog of laag je knipt, de lengte van je jurk beïnvloedt. Knip dus zo dicht mogelijk bij de onderkant van de kraag als je zoveel mogelijk van de lengte wilt behouden. Zeker als je wat groter bent, is dit een goede tip.

Stap 3

Zodra je de kraag van de bloes hebt geknipt, draai je haar binnenstebuiten en vouw je de rand aan de bovenkant 7 cm om. Je zult merken dat dit eenvoudig te doen is aan de voorkant en achterkant van de bloes, maar een beetje lastig wordt aan de zijkanten bij de mouwen. Omdat dat gebied meer op een ‘V’ lijkt, is het niet zo vlak als je het omvouwt en krijg je een paar ruches, maar dat is niet erg. Het zal later niet eens meer zichtbaar zijn als je het elastiek bevestigt.

Naai helemaal rond de bovenkant met een naadtoeslag van 6,5 mm en laat een opening van 2,5 cm zodat je je elastiek nog kunt bevestigen.

Paspop
© Pixabay.com

Stap 4

Meet rond je schouders waar je de jurk wilt laten zitten en knip een stuk elastiek af dat een paar centimeter langer dan die lengte is. Bevestig een veiligheidsspeld aan het ene uiteinde van het elastiek en trek deze helemaal door het kanaal dat je bovenaan in de jurk hebt gemaakt (de veiligheidsspeld is gemakkelijker vanaf de buitenkant met je vingers door het kanaal te trekken dan als deze er niet was). Zodra je met het elastiek rond de jurk bent gegaan en het elastiek weer buiten komt, speld je de elastische lus dicht. Daarna trek je de jurk aan. Maak het elastiek korter en strakker op basis van hoe strak je de jurk rond je schouders wilt.
Als je de juiste lengte voor je band bepaald hebt, knip je het elastiek zo af dat de uiteinden elkaar aan beide kanten overlappen. Vervolgens naai je de elastische lus dicht. Naai de opening in het stoffen kanaal ook dicht, zodat de elastische band volledig is omhuld.

Stap 6

Als de mouwen van de bloes te groot zijn, kun je ze nog wat innemen. Als je mouwen te lang zijn, kan je ze omgeplooid vastnaaien.

Nu is je jurk klaar! Dit is een prachtige manier om een tweede leven aan kleding te geven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.