Leuke diy: hoe een zeeppompje uit een vaas maken

Heb je een hele collectie aan vazen en kan je er wel eentje missen? Dan is deze diy zeker iets voor jou! Zo recycleer je je favoriete kleine vaasjes. Wanneer je zeeppompje stuk is, is dit de ideale milieuvriendelijke oplossing voor je zeep. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Leuke diy hoe een zeeppompje uit een vaas maken
© Pixabay.com

Benodigdheden

  • Vaas (met een opening van minstens 2 cm breed)
  • Zeeppompje (Ik gebruikte die van mijn oude zeeppompen opnieuw, want dit is extra ecologisch. Maar je kan ze ook kopen. Zorg ervoor dat je vaasopening minstens 6,5 mm breder is dan de bovenkant van de zeeppomp.)
  • Kurk die nauwsluitend in de opening van je fles past (hergebruik oude wijnkurken!)
  • Boorkop (je kan een boormachine gebruiken, maar je kan ook gewoon het boorkopje in de kurk duwen)
  • Scherp hobbymesje

Stappenplan

Stap 1
Zoek kurken die goed passen in de opening van je vaas. De kurk moet boven de vaasopening uitsteken, zodat deze de ruimte aan de bovenkant van je zeeppomp kan vullen. Maak je geen zorgen als de kurk te hoog uitsteekt – je kan hem nog inkorten.

Stap 2
Kies boorkopjes uit die net iets kleiner zijn dan de componenten van je zeeppomp. Ik heb er eentje gekozen die de dikte heeft van de bovenkant van het pompmondstuk en eentje die iets smaller is dan de grootte van het buisje van het pompje.

Stap 3
Maak met behulp van de boorkopjes (of voorzichtig met een boormachine) een breder gat aan één kant van de kurk voor de brede kant van de zeeppomp. Maak vervolgens een smaller gat aan het andere uiteinde voor de buis van het pompje.

Natuurlijk moet je de gaten mooi in het midden van de kurk boren, maar dat kan super lastig zijn! Het belangrijkste gat is het grotere. Als het niet gecentreerd is, wordt je zeeppompje niet gecentreerd bovenaan de vaas.

Zeep
© Pixabay.com

Stap 4
Als de bovenkant van je kurk te breed is voor de zeeppomp, snijd dan de zijkanten af ​​met een scherp hobbymes. En als de kurk te lang is, kort hem dan ook in. Je wilt dat de kurk heel nauwsluitend op de zeeppomp past, maar als je hem eenmaal op het buisje geschoven hebt, kan je hem er waarschijnlijk niet meer afhalen om hem bij te werken. Dus nu is het moment!

Stap 5
Druk de geboorde kurk stevig op de zeeppomp. Dit moet goed passen. Wanneer je het pompmondstuk van de vaas trekt om hem opnieuw te vullen, wil je niet dat de kurk in de vaas blijft steken. De kurk moet wel van de vaas afkomen en rond het pompmondstuk blijven zitten.

Stap 6
Druk het zeeppompje in de vaas. Dit moet goed passen, maar toch los genoeg zijn om te kunnen verwijderen zonder al te veel moeite. Als het te strak aanvoelt, snijd je de randen een beetje bij met een hobbymes.

Nog een kleine tip
Als je kurk te veel afbrokkelt tijdens het boren, probeer dan wat langzamer en voorzichtiger te boren. Door je kurk te weken, brokkelt hij ook minder snel af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.