Je carrière een boost geven

Vind je de tijd rijp om een stapje hoger te klimmen op de carrièreladder? Niets mis met een gezonde dosis ambitie en motivatie, integendeel. Misschien ben je er al helemaal aan uit wat je precies wil of misschien liggen verschillende paden nog open, maar je weet in elk geval al dat je hogerop wil. Hierna helpen we je alvast even op het goede spoor om je doel te bereiken, want ook hier geldt dat alles begint met een goede voorbereiding.

Je carrière een boost geven
© Pixabay.com

Stel jezelf een duidelijk doel

Dromen mag uiteraard, iedereen doet het wel eens. Toch moet je op een bepaald moment gaan nadenken over hoe je die dromen gaat omzetten in realiteit. Ga voor jezelf na wat je wil bereiken en binnen welke termijn. Geen enkele leidinggevende is onder de indruk van abstracte ideeën zonder duidelijk plan en zal hier dus ook geen tijd en energie insteken. Je weet wat je wil en moet dit ook zo over kunnen brengen en dit werkt het beste als je een duidelijke visie hebt.

Zet je kwaliteiten in de kijker

Wie kans wil maken op promotie moet zijn leidinggevenden kunnen overtuigen van de meerwaarde daarvan. Een dan hebben we het niet over losse woorden, maar over effectieve en aantoonbare resultaten, zaken die jij bereikt hebt en die aantonen dat jij absoluut die promotie verdient. Hou zeker je belangrijke verwezenlijkingen bij en link deze aan de job of promotie die je voor ogen hebt. Denk hierbij ruim in die zin dat ook niet direct aan de job te linken verwezenlijkingen als een plus gezien worden, denk maar aan initiatieven die je nam ter bevordering van de teamgeest bijvoorbeeld.

Spijker je kennis en vaardigheden bij

Niemand is te oud om bij te leren en dat geldt zeker en vast wanneer je jouw ambities wil waarmaken. Zijn er specifieke vaardigheden of bijkomende kennis vereist voor de job die jij op het oog hebt, wees dan ook bereid hier een inspanning voor te doen. Hou het hierbij niet alleen bij theoretische kennis maar zoek ook bijkomende persoonlijke vaardigheden op, denk maar aan managementcursussen, time management en communicatieve trainingen en dergelijke meer.

Carrière boost
© Pixabay.com

Ga de dialoog aan

En dan is de tijd gekomen om actief de dialoog aan te gaan. Breng je leidinggevende op de hoogte van je plannen en overtuig hem van je kunnen. Doe dit op een open en assertieve manier, laat duidelijk zien dat jij geen twijfels hebt en dat je voluit voor dat trapje hoger gaat. Laat concrete resultaten zien, link jouw kennis en vaardigheden aan die promotie en zorg ervoor dat je leidinggevende net zo enthousiast wordt als jijzelf bent.

Carrièrekansen liggen open voor mensen die ze grijpen, ieder bedrijf heeft nood aan goede en gemotiveerde werknemers die dag na dag het beste van zichzelf geven. Het is aan jou de kansen te zien en jezelf als ideale kandidaat voor te stellen voor die promotie. Zet je dromen om in een realistisch plan van aanpak en ga er voluit voor. Lukt het die eerste keer niet? Wees niet ontmoedigd maar zie het als een leerschool voor komende opportuniteiten. Vraag ook gerust feedback, het kan je helpen om zaken de volgende keer anders aan te pakken of om op die enkele punten nog een extra inspanning te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.