Hier moet je op letten bij het oversluiten van een lening

Stel: je hebt een lening, maar je ziet ergens anders een goedkopere rente. Dan kun je je lening oversluiten. Dat betekent dat je twee leningen samenvoegt naar één en dus de ene lening met de ander afbetaald. Wil jij je lening misschien gaan oversluiten? Dan is het goed om te weten dat er soms voorwaarden of misschien wel kosten aan verbonden kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat dit zo goed mogelijk verloopt bij je, geven we de belangrijkste tips mee in het artikel hieronder. Succes!

© Pixabay.com

1. Check of je kunt besparen

Wanneer je tijdens de looptijd van je lening een goedkoper rentetarief vindt bij een andere kredietverstrekker zoals Swishfund.nl, kun je je lening oversluiten. Zo bespaar jij uiteindelijk geld.

2. Doorlopend krediet kosteloos aflossen

Als je je lening oversluit, kun je hier soms een boete voor betalen. Bij een doorlopend krediet geldt dit niet. Dan kun je deze in één keer aflossen en oversluiten, zelfs als je rood staat of met een creditcard betaald.

3. Bereken jouw uiteindelijke voordeel

Wanneer je een persoonlijke lening hebt, kun je deze vaak boetevrij aflossen. Wanneer jij ineens je lening aflost, kan een kredietverstrekker geld mislopen. Check in de voorwaarden daarom of er kosten zijn aan het oversluiten van je lening en berekent jouw daadwerkelijke voordeel. Het kan zomaar zijn dat je met het oversluiten niet per se goedkoper uit bent hierdoor.

© Pixabay.com

4. Korte looptijd is voordeliger dan lange looptijd

Naast rentevoordeel kun je je lening ook oversluiten om een kortere looptijd te krijgen. Dit betekent dat je uiteindelijk goedkoper uit bent dan met een langere looptijd. Je betaalt minder rente en lost sneller af.

5. Zelfde leenbedrag wordt bijna altijd geaccepteerd

Wanneer je je lening oversluit, beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw of je de lening krijgt. De kredietverstrekker kijkt hiervoor naar je betalingsgedrag bij het BKR. De kans is groot bij het aanvragen van hetzelfde leenbedrag, dat deze wordt geaccepteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.