Vind jouw droombaan met deze 6 tips

We werken langer. Het is dan ook belangrijk dat je werk doet wat je leuk vindt en dat bij je past. Met deze 6 tips vind jij je droombaan.

Vind jouw droombaan met deze 6 tips
© Pixabay.com

1. Ontdek je sterke kanten

Werk doen wat je leuk vindt, betekent werk doen waar je je sterke kanten optimaal kan benutten. Niet iedereen vindt het makkelijk om zijn sterke punten te benoemen. Om hier inzicht in te krijgen kan je gebruik maken van verschillende testjes op Internet. Vraag aan mensen in je omgeving wat ze in jouw waarderen. Schrijf vijf kwaliteiten op papier die je in ieder geval in je droombaan wilt benutten.

2. Benut je netwerk en breid het uit

Netwerken is één van de beste manieren om een baan te vinden. Praat met mensen in je netwerk en buiten je netwerk om een idee te krijgen hoe je je droombaan kan bemachtigen. Wat voor vaardigheden en competenties heb je nodig, wat is het loopbaanperspectief en hoe zijn mensen daar gekomen? Netwerken doe je ook online door je LinkedIn profiel bij te werken. Dat is ook een makkelijke manier om je netwerk uit te breiden. Verder zijn congressen en trainingen goede plekken om te netwerken.

3. Werk aan je kennis en vaardigheden

Wil je een carrièreswitch maken? Dat is een moedige stap die vaak wel wat investering vraagt. Dat kan variëren van een cursus tot een complete beroepsopleiding. Ga op zoek naar mogelijkheden om stage te lopen of maak gebruik van intervisie. Ook hierbij is je netwerk onmisbaar. Neem hier de tijd voor en begin met een proefproject of opleiding terwijl je je huidige baan nog behoudt. Zo loop je financieel ook minder risico.

Vind jouw droombaan met deze tips
© Pixabay.com

4. Maak een sterk CV

Een sterk CV is een belangrijke stap bij het vinden van je droombaan. Zorg dat je CV opvalt door gebruik van een mooie lay-out. Creëer overzicht door tussenkopjes te gebruiken. Beperk je CV tot maximaal twee pagina’s en zet de belangrijkste informatie op de eerste pagina. In een profielschets geef je een omschrijving van je sterke kanten. Hierbij laat je zien waarom jij met jouw profiel de aangewezen persoon bent voor de vacature.

5. Schakel hulp in van een uitzendbureau

Ben je op zoek naar flexibiliteit om je horizon te verbreden? Door je in te schrijven bij Manpower uitzendbureau mis je geen vacatures meer. Je verfijnt je zoekopdracht door het instellen van een filter. Zo ga je gericht op zoek naar je droombaan. Ook kan je als je bijvoorbeeld in de regio Den Haag woont specifiek zoeken naar vacatures Den Haag. Naast hulp bij het vinden van je droombaan, biedt Manpower uitzendbureau je ook de mogelijkheid om trainingen te volgen.

6. Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Je eerste inspanningen hebben effect gehad en je mag op sollicitatiegesprek komen. Bereid je hierop voor door je te verdiepen in het bedrijf en na te denken over de meest voorkomende vragen tijdens een gesprek. Kom op tijd en let tijdens een gesprek op je houding. Non-verbale communicatie is net zo belangrijk als verbale communicatie. Geef bij binnenkomst een stevige hand, neem een actieve houding aan tijdens het gesprek en zoek regelmatig oogcontact.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.