Pre-Workout en Whey Protein: Gouden combinatie

Spiermassa opbouwen doe je niet alleen in de sportschool. Met de juiste sportvoeding voorzie jij jouw lichaam van de benodigde brandstof om het beste resultaat te behalen. Met een Pre-Workout van BASE247 bereid jij je alvast optimaal voor op je training door je lichaam te voorzien van koolhydraten. De energieboost die jij je spieren hiermee geeft vlak voor een krachttraining laten jou optimaal presteren tijdens de workout.
Net zo belangrijk is het om na die intensieve training jouw spieren te voorzien van eiwitten. Eiwitten helpen jouw spieren sneller herstellen van intensieve krachtinspanningen en zo ook sneller te groeien.

PreWorkout en Whey Protein Gouden combinatie
© Base247.nl

Het belang van een pre-workout

Elke krachtsporter komt ooit in die fase terecht dat het maximale van zijn of haar kunnen is bereikt. Wat je ook probeert, het lukt maar niet om die ene kilo meer te drukken of net die ene herhaling vaker uit te voeren.
Dat is het moment bij uitstek om te gaan beginnen met een pre-workout. Wat je doet met een pre-workout is je lichaam voorzien van extra energie die grotendeels door je spieren wordt opgenomen. Deze energie bestaat voornamelijk uit koolhydraten en heeft een korte inwerktijd. Na een halfuur nadat jij een pre-workout hebt ingenomen, zal de energie al in jouw lichaam vrijkomen. Deze vrijgekomen energie zal niet voor eeuwig in je lichaam blijven hangen, daarom is het belangrijk dat je een pre-workout neemt vlak voordat je begint met trainen.
Eén van de bekendste en populairste pre-workout shakes onder krachtsporters zijn die met creatine als voornaamste bestanddeel.

Fatburners als pre-workout

Fatburners verdienen een aparte vermelding als pre-workout.
Een pre-workout wordt niet alleen gebruikt om spiermassa te laten groeien.
Mensen die sporten met als doel om af te vallen, hebben evenveel baat bij een pre-workout zoals fatburners.
Het verschil tussen een fatburner en een pre-workout zoals creatine is dat een fatburner het verbrandingsproces van vetcellen verbetert.
Steeds populairder wordende pre-workouts zijn cafeïnepillen. Cafeïnepillen zijn uitstekende fatburners omdat die je lichaam van een energieboost voorzien en tegelijkertijd het hongergevoel onderdrukken.

Pre-Workout en Whey Protein Gouden combinati
© Pixabay.com

Het belang van eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor elke krachtsporter. Na elke training moeten je spieren herstellen van de inspanning die ze hebben geleverd. Eiwitten zijn het belangrijkste bestanddeel die jouw spieren laten herstellen. De hoeveelheid aan eiwitten die je moet binnenkrijgen om optimaal te herstellen na een intensieve krachttraining zijn teveel om uit je dagelijkse voeding te halen. Whey Protein is de ideale oplossing voor elke krachtsporter om toch die benodigde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen.

Er zijn drie verschillende soorten Whey Protein.

  • Whey Concentraat
    Whey Concentraat is het goedkoopste eiwitsupplement dat er bestaat. Het bestaat voor maximaal 80% uit eiwitten en bestaat verder uit voornamelijk koolhydraten en vet. De eiwitten uit Whey Concentraat worden minder snel opgenomen dan de kwalitatief betere eiwitsupplementen Whey Isolaat en Whey Hydrolisaat.
  • Whey Isolaat
    Whey Isolaat is een bewerkte en daarmee verbeterde versie van Whey Concentraat. Het eiwitgehalte is verhoogd naar 90% en de hoeveelheid koolhydraten en vet verminderd.
  • Whey Hydrolisaat
    Whey Hydrolisaat is een voorverteerde Whey Protein. Door het proces van voorverteren is Whey Hydrolisaat de zuiverste vorm van eiwitpoeder en wordt het het snelste in je lichaam opgenomen.

Ook voor eiwitsupplementen geldt dat het een aanvulling is op je dieet.
Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.