Muziek op de Dommel kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers, daarom zijn we op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers die een handje willen komen helpen. Een unieke ervaring in een leuk team op het gezelligste festival van Nederland! Kom jij mee helpen?

Waarom vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het festival; zonder jou kan het festival niet voortbestaan. Naast dat het erg gezellig is om in ons vrijwilligersteam te helpen, kun je ook veel van het festivalprogramma volgen en doe je ervaring op bij één van de meest toegankelijke culturele evenementen in Eindhoven. Uiteraard verzorgen wij eten & drinken, krijg je een mooi t-shirt en ben je van harte uitgenodigd voor de exclusieve Muziek op de Dommel vrijwilligersbarbecue!

Vrijwilligersfuncties

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Om een idee te krijgen van wat de functies inhouden hebben we ze hieronder kort omschreven. Bij je aanmelding kun je aangeven naar welke functie(s) je voorkeur uitgaat.

 • Op- en afbouwcrew
  Als lid van het op- en afbouwteam zorg je samen met je collega’s voor het opbouwen, inrichten en afbouwen van het festivalterrein. Taken variëren van het plaatsen van hekken tot het laden en lossen van benodigdheden en het aanbrengen van bewegwijzering. Je bent verantwoordelijk voor het ‘festivalklaar’-maken van het terrein en brengt het terrein weer terug in de oude staat zodra het festival voorbij is.
 • Terreincrew
  Als lid van de terreincrew zorg je op de festivaldagen voor het (her)inrichten en het op orde houden van het festivalterrein. ’s Ochtends zorg je ervoor dat het festivalterrein helemaal ingericht is voor het publiek. Overdag beman je de wegafzettingen en/of de fietsenstallingen. ’s Avonds zorg je ervoor dat het terrein nachtklaar gemaakt wordt en dat het gereed is voor de volgende festivaldag.
 • Publiekscrew
  Als lid van de publiekscrew ben je het eerste visitekaartje richting de bezoekers van het festival. Je houdt je onder meer bezig met het registreren van het aantal bezoekers, het verwelkomen van de bezoekers en het uitdelen van de programma’s. Tevens draag je zorg voor de verdere dienstverlening aan de festivalbezoekers; denk hierbij bijvoorbeeld aan het beantwoorden van vragen over de locatie van een bepaald podium.
 • Medewerker infobalie
  Als vrijwilliger bij de infobalie ben je samen met een collega-vrijwilliger het belangrijkste aanspreekpunt voor festivalbezoekers. Je hebt een antwoord op (bijna) al hun vragen, geeft informatie en tips en biedt algemene ondersteuning. De infobalie is tevens het punt waar gevonden voorwerpen worden verzameld en waar bezoekers een donatie kunnen doen.
 • Activiteitenbegeleider Kindermuziektuin
  Op zondagmiddag wordt een deel van het festivalterrein omgetoverd tot kindermuziektuin. Hier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met muziek en muziekinstrumenten. Als vrijwilliger in de kindermuziektuin zal je de kinderen tijdens de verschillende activiteiten begeleiden. Tevens help je met het klaarzetten en opruimen van de diverse spellen/activiteiten. Voor deze functie is het belangrijk dat je affiniteit hebt met het werken met kinderen.
 • Backstagecrew
  Als lid van de backstagecrew zorg je voor het ontvangen en begeleiden van de festivalmusici. Onder leiding van onze backstagecoördinator zorg je ervoor dat de musici op het juiste moment naar het juiste podium gebracht worden. Tevens kun je worden ingezet om een oogje in het zeil te houden bij de instrumentenopslag, waar musici hun instrument (tijdelijk) kunnen achterlaten wanneer ze niet hoeven te spelen.
 • Stagecrew
  Als lid van de stagecrew kun je worden ingezet als stagehand op het hoofdpodium of een van de nevenpodia. Je zorgt ervoor dat het podium gereed is voor de musici en dat de concerten op de juiste tijd beginnen. Voor deze functie is het een pré als je ervaring hebt met stagemanagement. Ook het kunnen lezen van bladmuziek is een pré.
 • Beheerder commandopost
  De commandopost is het deel van het terrein dat speciaal voor de vrijwilligers is ingericht. Hier is alles te vinden wat de vrijwilligers nodig kunnen hebben: eten, drinken, zonnebrand en ook praktische zaken als tape, gereedschap etc. Als beheerder zorg je ervoor dat lunch en diner op tijd klaar staan, ontvang je de vrijwilligers en voorzie je hen van informatie en benodigdheden.
 • Cateringcrew

  De catering voor vrijwilligers wordt door vrijwilligers verzorgd. Het festival wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers. Omdat wij het belangrijk vinden hen goed te verzorgen, hebben we een cateringteam in het leven geroepen.
  De publiekscatering op het terrein wordt onder leiding van een professioneel bedrijf uitgevoerd. Zij worden ook ondersteund door vrijwilligers uit dit cateringteam.
 • Flexcrew
  In de dynamiek van het organiseren van een festival ontstaan er wel eens situaties waarin er opeens extra handen nodig zijn om een bepaalde taak uit te kunnen voeren. Als vliegende keep in de flexcrew word je ingezet daar waar het op dat moment nodig is. Van tevoren weet je dus niet precies hoe je dienst eruit gaat zien, maar je bent voor ons van onschatbare waarde.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om één of meerdere dagdelen te komen helpen? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@muziekopdedommel.nl.

Inschrijven