Zaterdag 2 juni: A touch of tasteful music

Hoofdpodium

15:00 – 15:45

Brabant Symfonie (première)

Bekende Brabantse melodieën, vastgelegd in één Brabants werk: de Brabant Symfonie. Een prachtwerk uit handen van de Brabantse Sjef van Rooij. Natuurlijk in het stuk verwerkt Brabant van Guus Meeuwis, maar ook het overbekende Het leven is goed in het Brabantse land en natuurlijk Toen Hertog Jan ging varen. Vandaag gaat deze symfonie in premiere op ons prachtige hoofdpodium. Gespeeld door het Zuidnederlands Begeleidingsorkest o.l.v. Lex Wiersma.

16:15 – 17:00

Symfonieorkest Eindhoven

Programma en solist volgt.

17:30 – 18:15

Sub Umbra

Programma en solist volgt.

18:45 – 19:45

Douaneharmonie

Programma en solist volgt.

20:30 – 22:00

Revival of the Classics

Je hoeft geen liefhebber te zijn om deze avond heerlijk te kunnen genieten. Klassiek leeft en laat al je zintuigen opleven. En dat samen met onze bijzondere solisten: pianist Jan Vayne, die met zijn improvisaties klassiek laat herleven, DJ en violiste Katya Gabeli, die haar elektrische viool bespeelt en een prachtige zang-ster, die met haar stem iedereen betovert. En natuurlijk niet te vergeten het TU/e studentenorkest vol jonge muzikanten die wel houden van een spetterend, muzikaal feestje…

Plof heerlijk neer aan de oevers van de Dommel voor een gezellig avondje uit, anders dan anders.

Met solisten: Jan Vayne (vleugel), Katya Gabeli (elektrische viool), zangsoliste (wordt binnenkort bekend gemaakt). Door: Studentenharmonieorkest Auletes o.l.v. Paul van Gils

22:00 – 00.00

Let’s Dance… met DJ & Violiste Katya Gabeli

Waar is dat feestje? Hier!!! En wel met DJ/violiste Katya Gabeli. Na Revival of the Classics bestijgt zij het podium en maakt een groot feest. Met beat én natuurlijk viool. Dus… voetjes van de oevers!

Ensemblepodium

15:45 – 16:15

Dîner Musical 

Waar worden onze zintuigen meer geprikkeld, dan tijdens een heerlijk diner? Wij zouden het niet weten. Daarom, vandaag, presenteert dit enthousiaste ensemble van zo’n tien musici een heerlijk muzikaal diner. Ook een hapje proeven? Schuif dan gezellig aan…

17:00 – 17:30

Jong en enthousiast. De jongemannen van deze groep trombonisten starten hun muzikale carrière op dit moment op het conservatorium. Daarom voor hen een extra podium vandaag. Voor de gelegenheid componeerden zij speciaal voor Muziek op de Dommel een stuk waar de zintuigen beproefd zullen worden… Ook benieuwd hoe dat klinkt?

18:15 – 18:45

Optreden volgt binnenkort

19:30 – 20:00

Pianovirtuoos en improvisatietalent Jan Vayne laat van zich horen… u vraagt… hij speelt!

Jong Talentpodium

Young Musicians Academy

Jong én vol muzikaal talent, dat geldt zeker voor de muzikanten op dit podium. Allemaal volgens ze les op de Young Musicians Academy van het Fontysconservatorium en allemaal hebben ze de ambitie om uit te groeien tot topmusicus. Geniet van deze talenten in de dop in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Speeltijden: 15:45-16:15, 17:00-17:30, 18:15-18:45, 19:45-20:15.

Muziektuinpodium

15:45 – 16:15

Optreden volgt binnenkort.

17:00 – 17:30

Te gast vandaag bij Muziek op de Dommel: Jan Vayne. Bekend van zijn virtuoze pianospel, prachtige improvisaties en natuurlijk zijn lange, blonde haren. Laat deze combinatie nu een perfect uitgangspunt zijn voor een verrassend en heerlijk optreden van hem…

18:15-18:45

Coal Harbour, neem een jazz sextet en voeg daar een strijkkwartet aan toe. Wat je dan krijgt? Coole muziek! Jazz dat zich vermengt met klassiek en andersom. Deze jonge musici stralen van alle kanten enthousiasme uit, en terecht: wat een heerlijke manier van musiceren. Genieten voor het publiek!

19:45 – 20:25

Het zou zonde zijn voor Coal Harbour om met elf musici maar een half uur op te treden op ons podium. Daarom… nog een extra concert en goede reden om nog heerlijk te blijven luisteren!

Zondag 4 juni: Smells like lovely music…

Vrijwilligers, Muziek op de Dommel

Hoofdpodium

13:00 – 13:45

De Rattenvanger van de Dommel (verteller: Frank Groothof)

Familievoorstelling door St Caecilia Lieshout o.l.v. Johan Smeulders
Verhaal en verteller: Frank Groothof

Het bekende sprookje, maar dan net even anders. De rattenvanger van de Dommel heeft ál zijn zintuigen nodig om de vele ratten die hier graag wonen, te laten verdwijnen. Zal het hem lukken?

Een leuke opening van de middagl, voor gezinnen met kinderen, maar zéker zo leuk voor volwassenen!

14:30 – 15:15

Hier komt een van Nederlands grootste, jonge topsolisten optreden met zijn band. Bekend van zijn instrument, maar voor velen ook van Wie is de mol? Wij houden zijn komst nog even geheim…

16:00 – 16:45

Vier Jaargetijden van Vivaldi

Jonge talenten en ervaren rotten samen op het podium, dat maakt het Cugnon project zo bijzonder. Vandaag spelen ze het meest bekende werk van Vivaldi. De oevers van de Dommel zullen ruiken en smaken naar de vier jaargetijden.

17:30 – 18:15

Een feestje, dat hoort de knallende afsluiter van Muziek op de Dommel 2018 te zijn en dat gaat hij zeker worden. Genieten, swingen en lekker luisteren naar de solisten en dat door een topharmonieorkest uit deze regio.

Kleine podia

Speeltijden

Blok 1: 13:45 – 14:30

Blok 2: 15:15 – 16:00

Blok 3: 16:45 – 17:30

Muziektheaterpodium

Blok 1

Don’t break the rules! Klassiek muziektheater. De twee jonge, talentvolle zangsterren Sanne & Anouk nemen je op theatrale wijze mee naar hun muzikale wereld.

Blok 2

Wishful Singing

Wishful Singing ráákt! Vijf vrouwen roepen enkel met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier. Hartveroverend!

De vijf zangeressen van Wishful Singing zijn: Maria Goetze, Marjolein Stots, Indra van de Bilt, Anne-Christine Wemekamp, Marjolein Verburg.

Blok 3

Swan[remix]

Samen met hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd maakte celliste-performer Jacqueline Hamelink een nieuwe voorstelling: swan[remix]. Met hedendaagse klassieke (cello)muziek en dans, maar ook gelikte popsongs en duistere soundscapes brengen zij het klassieke fenomeen ‘De Zwaan’ op virtuoze wijze opnieuw tot leven.

Jong Talentpodium

Blok 1, 2 & 3

Young Musicians Academy

Jong én vol muzikaal talent, dat geldt zeker voor de muzikanten op dit podium. Allemaal volgens ze les op de Young Musicians Academy van het Fontysconservatorium en allemaal hebben ze de ambitie om uit te groeien tot topmusicus. Geniet van deze talenten in de dop in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Kamermuziekpodium

Blok 1

Duo Kymia Kermani en Celia Garcia Garcia laten horen hoe mooi en betoverend klarinetklanken combineren met de piano. Kymia speelt vandaag een thuiswedstrijd. Zij groeide op in Eindhoven, maar momenteel woont en werkt zij vanuit Berlijn. Verwacht van hen muziek van Debussy, Weber en andere klarinettoppers die je zeker een keer gehoord moet hebben!

Met: Kymia Kermani (klarinet), Celia Garcia Garcia (piano)

Blok 2

Strijkers van het Cugnonproject laten van zich horen. Prachtige muziek in diverse samenstellingen, heerlijk om naar te luisteren

Blok 3

From darkness into light… 

Zwart, rood, blauw, groen, geel en wit… hoe die kleuren klinken op vier saxofoons? Dat laat BRON saxofoonkwartet vandaag horen. Zij nemen je mee de zintuiglijke wereld in van  je ogen. Muziek die je kunt zien. Een compositie van Barbara Thompson waar invloeden te horen zijn van klassiek, jazz en modern.

BRON Saxofoonkwartet bestaat uit: Cameron Millar (Sopraan saxofoon), Niek Starmans (Alt saxofoon), Sander Beumer (Tenor saxofoon) en Oscar Trompenaars (Bariton saxofoon).

Heerlijk naborrelen Maas

Heb jij ook zo genoten van de negende editie van Muziek op de Dommel? Na het afsluitende concert is het wel zo gezellig om het daar nog even over te kunnen hebben. Lekker muzikaal naborrelen dus. En dat kan volgens ons heel goed met Maas! Deze groep laat klassiek en bekende popsongs naadloos in elkaar overgaan. Wist jij dat Bach en Beethoven uitstekend passen bij de Beatles of Rossini bij Joe Jackson?

Kindermuziektuin (2-12 jaar)

Zondag is het traditioneel familiedag bij Muziek op de Dommel. We openen de middag op het hoofdpodium met een familievoorstelling over de Rattenvanger van de Dommel (13:00). Daarna kunnen alle kinderen zich heerlijk muzikaal vermaken in de kindermuziektuin.

Spelenderwijs op muzikale ontdekkingstocht! Luister en ontdek muziek in de tent, werk samen aan een compositie in de jam circle, loop even naar de instrumentenproeverij om instrumenten uit te proberen en leer hoe je van plastic afval een muziekinstrumentje maakt. Rust na het ritme hinkelen en een dansworkshop lekker uit al luisterend naar optredens op ons podium.

In de kindermuziektuin is het hele gezin verzekerd van een leuke muzikale middag!

Kom gezellig mee spelen en lol maken met muziek!

CKE Podium Kindermuziektuin

14:00 – 15:00

Jong en muzikaal. Deze middag wordt het podium opgeluisterd door jonge muzikanten van het CKE. Dus houd je van gitaar, dwarsfluit of andere instrumenten? Ga lekker zitten en geniet van de muziek.

15:00 – 15:30

De koning is (mu)ziek! (door docenten CKE)

15:30 – 16:30

Optredens door leerlingen van het CKE.

16:15 – 17:00

JAZZCLASS Discover Band